2007-03-08

Cannabistant fortsätter puffa trots dom

68-åriga Patricia Tabram dömdes idag för narkotikabrott. Hon har tidigare använt cannabis för att lindra smärtor i kroppen. Tidigare läkemedel hade flertalet sidoeffekter såsom yrsel, utslag, depression med mera. Den enda sidoeffekten Tabram asocierade med cannabis var försämrat kortidsminne:

"One of the major side effects is a loss of short-term memory. But I'm four years off 70 - I already had short-term memory problems!"

Det är synd att det måste gå till på det här viset. Cannabis lindrar smärta, precis som många andra läkemedel. Skilladen är att sidoeffekterna av att bruka cannabis är få om man jämför med liknanade smärtstillandepreparat. Vidare har 10 av 50 stater i USA leglaliserat användandet av cannabis som ett läkemedel.

Tabram dömdes till 250 timmars samhällstjänst. Kommer Tabram att sluta bruka cannabis nu? Inte så länge cannabis fortsätter att lindra hennes smärtor. Skulleen cancerpatient sluta använda cellgift för att det blev olagligt? Nej.

Dagens tips: Tabram intog cannabis oralt genom att blanda
det i bakverk och choklakmjölk. Tänk på att om du gör detta måste du ta en lite större dos än vanligt, och att du dessutom måste smälta det du har med med smör (eftersom cannabis är fettlösligt). Gör du inte detta kan du lika gärna kasta ditt röka i sjön. Ruset är något annorlunda i jämförelse med inhalation: Det brukar ta uppemot en timme innan du känner någon effekt och ruset brukar sitta i några timmar.

1 kommentar:

Pigge sa...

fint inlägg. själv går ja under en pågående cellgiftsbehandling. Bakade mig nyss en kladdkaka som ska ätas imorgon efter behandlingen så man slipper illamåendet å dessutom få lite munchies delux :)