2007-03-24

Alkohol är farligare än cannabis? Haha! Nä… eller?

Ett brittiskt forskningsteam har enligt ett nytt klassificeringssystem rankat de 20 farligaste drogerna i världen. Föga oväntade toppar heroin listan, följt av kokain. Gissa vad som hamnar på femteplatsen. Ecstasy? LSD? Cannabis? Tro det eller ej, men alkohol är den femte farligaste drogen som existerar. Ett urval av listan:

1. Heroin
2. Kokain
9. Tobak
11. Cannabis
14. LSD

Bedömningen har gjorts utifrån tre faktorer: Hur mycket drogen skadar kroppen, hur stor risken är att utveckla ett beroende och hur den påverkar samhället i stort. Alkohol hade utan tvekan hamnat högre än femteplats hade den tredje faktorn inte spelat in.

Vad innebär det här för den vardaglige Svensson? Mecka ditt hasch och käka svampen, men se upp för den lömska röda och vita. Inte ens de ryska schamanerna mumsade flugsvamp utan att dosera rätt.

Vad innebär det här för det kostymklädda flintfettot i Rosenbad? Börja jobba på en proposition som gör en distinktiv skillnad mellan lätta och hårda droger. Att konstant vara nojig för farbror blå så fort man packar rizzla suger. Hälften av alla som får så kallade haschpsykoser (vad det nu innebär) får dem säkert för att de nojjar ner sig för polisen.

Sluta va tuffa, börja puffa.

Dessutom: Det är klart att man är mer benägen att mörda när man har rökt hasch! Eller?

1 kommentar:

Nadia sa...

Ville bara säga att jag gillar din blogg. Underbart. :) Hade//Nadia